Do góry

Desery Przepis na:

Deser z czarnymi porzeczkami

Deser z czarnymi porzeczkami

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 3945

Dodano: 27.06.2012

Odsłon: 5131

Smaczny,lekko kwaskowy deser a jeśli weźmie się pod uwagę zalety zdrowotne czarnych porzeczek,nic więcej nie trzeba mówić;) .Podaję składniki na dwa deserki.

Składniki

  • Carne porzeczki, ok 250 g
  • biszkopty lub inne herbatniki, ok 10 dag
  • śmietanka kremówka, 200 g
  • cukier puder, ok 2 łyżki
  • cukier waniliowy, 1 łyżeczka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Porzeczki obrać,umyć,odsączyć i zmiksować z cukrem pudrem.Biszkopty pokruszyć w malakserze lub tłuczkiem w folii.Śmietankę ubić z łyżeczką cukru waniliowego.

  2. Do miseczki nałożyć łyżkę zmiksowanych porzeczek,na to łyżkę pokruszonych biszkoptów a następnie łyżkę bitej śmietany.Nakładać w ten sposób do skończenia składników.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 27 czerwca 2012 pisałam wcześniej komentarz,ale się nie ukazał,więc jeszcze raz - deser pyszności ,wygląd obłędnie apetyczny ,a tych pięknych pucharków to ci zazdroszczę.Pozdrawiam i oczywiście 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 27 czerwca 2012 Pięknie wygląda w tych pucharkach i na pewno jest smaczny:)do wypróbowania:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń