Do góry

Przekąski Przepis na:

Deser z jabłkiem

Deser z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 220

Dodano:

Odsłon: 22019

Małe a cieszy!

Składniki

  • jabłka, 6 sztuk
  • budyń karmelowy, 1
  • herbatniki w czekoladzie i zwykłe, 2 paczki 100 gram
  • cynamon, cuker waniliowy
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jabłka zetrzeć na tarku, prażyć z cukrem az lekko zbrązowieją i będa miekkie

  2. ugotować budyń z 400 ml mleka, tak by był nieco bardziej gęsty niz zazwyczaj

  3. herbatniki pokruszyć - grubość dowolna

  4. Przekładac całość, po 1 łyżce do pucharków, naprzemiennie, budyń, jabłka,krakersy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatta81 17 maja 2010 a gdyby tak dodac troche włoskich orzechów? :) pycha!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gruba-dynia 02 maja 2010 Zrobiłam wczoraj i podałam gościom na deser. Użyłam dwóch rodzajów budyniu: czekoladowego i śmietankowego. Smakuje tak samo dobrze jak wygląda.
Pozdrawiam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

purchawencjos 01 maja 2010 hmmmmm kilka dni przed Tobą dodałam identyczny przepis.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

purchawencjos 01 maja 2010 kilka dni temu dodałam taki sam przepis .... ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eses 24 kwietnia 2010 basienka_s, budyń karmelowy to budyń gotowy z toerbki. Innej mąki nie ma w przepisie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gruba-dynia 24 kwietnia 2010 Wygląda super!......I jakie proste.
Na pewno wypróbuję :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń