Do góry

Desery Przepis na:

Deser z kaszy jaglanej

Deser z kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2395

Dodano:

Odsłon: 11728

Kiedyś nazywana jagłami, trochę zapomniana, obecnie wraca do łask. Powinniśmy jeść kaszę jaglaną, bowiem ma bardzo dużo dobrych właściwości. Przede wszystkim przywraca równowagę kwasowo - zasadowa w naszym organizmie. Poza tym poprawia pamieć i zdolność koncentracji. doskonale wpływa na układ kostny. Potrawy z kaszy jaglanej są lekkostrawne i smaczne, dlatego dziś polecam deser z kaszy jaglanej z sosem z mrożonej borówki.

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki wody
  • szklanka mrożonej borówki lub innych owoców ( w lecie świeże)
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę zalewamy woda i gotujemy na małym ogniu aż wchłonie wodę i napęcznieje. Często mieszamy. Odstawiamy, nakrywamy i owijamy ściereczka kuchenną, by kasza ładnie "doszła".

    Rozmrożone owoce blendujemy z cukrem i jogurtem. Kaszę możemy również zblendować , będzie bardziej delikatna. Nakładamy do pucharków, polewamy sosem owocowym, dekorujemy owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń