Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, ekspresowy do przygotowania deser :-)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32562
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 921
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 329
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32562
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 921
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 329
Składniki
Nasiona chia i płatki zalać zimnym mlekiem, dodac płynny miód i wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. 3 godz. od czasu do czasu mieszając (lub na całą noc). Mus jabłkowo - bananowy: Jabłka obrac i pokroic w kosteczkę, dusić w garnku na najmniejszym ogniu (jesli jabłka nie puszczą soku można dodac odrobinę soku jabłkowego lub wody) kilkanaście minut, aż jabłka zmiekną. Dodać rozgniecionego widelcem banana, cynamon, nasiona chia i opcjonalnie miód. Wymieszać i wystudzić. Do szklanki lub kieliszka układac warstwami mus jabłkowy i masę mleczną z chia.
Wierzch można udekorować orzechami włoskimi.
Deser można schłodzić w lodówce lub odrazu podawać. Przechowywac w lodówce do 3 dni. Smacznego :-)