Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser z pieczonych jabłek i owsianki"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Przełóż je do naczynia żaroodpornego, posyp bakaliami, cukrem i cynamonem. Na wierzchu ułóż plasterki masła. Całość wstaw do gorącego piekarnika na 20 minut.
Mleko wlej do garnka, wsyp płatki, dopraw solą i ugotuj do miękkości. Gotową owsiankę nałóż do salaterek. Na niej umieść upieczone jabłka. Całość polej wytworzonym w trakcie pieczenia sosem i obłóż ciepłymi bakaliami.
<strong>Przepis nadesłała: Jadwiga Kwiek</strong>Źródło: Kurier TV