Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly i szybki deser z morelami pieczonymi w miodzie, kawalkami ciasteczek, kremem pomaranczowo-jogurtowym i pistacjami.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Składniki
Przekroic morele i usunac pestki, polozyc pojedynczo na blache do pieczenia i posmarowac miodem (lekko rozcienczonym z woda) Piec w temp. 180° c przez 15 - 18 minut do miekkosci, ale uwazac, aby zachowaly swój ksztalt. Wymieszac jogurt, smietane i wyciag z kwiatów pomaranczy i ubijac do uzyskania kremowej konsystencji. Posiekac pistacje i pokruszyc ciastka/herbatniki. Ukladac warstwy zaczynajac od bitej smietany, ciastek, moreli i pistacji i tak do konca az naczynie bedzie pelne. Na wierzch polozyc kleks ze smietany i posypac pistacjami.
Spozywac od razu.