Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki zaczynają królować w naszych domach i z ochotą wykorzystujemy ich smak i wygląd. U mnie przy okazji serniczka na zimno powstał deser z galaretką, truskawkami i bananami.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 443
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 64
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 149
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 443
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 64
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 149
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w podanej na opakowaniu ilości wody. Truskawki kroimy w ćwiartki, banan w talarki. Wsypujemy do pucharków, zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki, by stężała. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem. Wykładamy na wierzch galaretki , dekorujemy owocami, posypujemy dowolną posypką.