Do góry

Desery Przepis na:

Desery z tapioką i kawą

Desery z tapioką i kawą

Autor:

Przepisów i artykułów: 386 Ocena: 4525

Dodano:

Odsłon: 4773

Pyszne :)

Składniki

  • 300 ml kawy espresso, 2 łyżki żelatyny, kopiata łyżka cukru
  • 1/2 szklanki suchej tapioki, 2 szklanki wody, 2 łyżeczki cukru
  • krem malinowy, kandyzowane liście aloesu do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do zaparzonej gorącej kawy wsypać żelatynę i dobrze wymieszać. Następnie dodać cukier. Wlać na dno pucharków.

    Dwie szklanki wody zagotować. Do gotującej się wody powoli wsypywać tapiokę. Zmniejszyć grzanie palnika. Mieszając, gotować do momentu, aż kuleczki zrobią się przeźroczyste.
    Po tym czasie dopiero wsypać cukier. Po ugotowaniu dolać zimną wodę i odcedzić na sitku.
    Tapiokę wyłożyć na stężałą galaretkę z espresso.
    Udekorować nadzieniem owocowym i aloesem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 15 stycznia Chyba zdążyłam załapać na drugi?Pyszności:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 15 stycznia Jak taki jeden podbiorę to nic się nie stanie,prawda???:)Pychota!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń