Do góry

Dania główne Przepis na:

Devolay inaczej - z parówką, papryką i serem żółtym

Przepis dnia 2013-06-19
Devolay inaczej - z parówką, papryką i serem żółtym

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5058

Dodano:

Odsłon: 9720

Inny sposób na przygotowanie smacznych dewolajów

Składniki

  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1 parówka
  • 4 plastry sera żółtego
  • papryka czerwona i żółta ( ja miałam konserwową )
  • Dodatkowo: przyprawa do kurczaka u mnie Prymat, kucharek, pieprz
  • Do panierowania: mąka, jajko, bułka tarta
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety umyć, osuszyć i lekko rozbić.
    Przyprawić kucharkiem,pieprzem i przyprawą do kurczaka.
    Nałożyć 2 plastry sera na środku ułożyć parówkę i obok pokrojoną w paski paprykę na to kolejne 2 plastry sera.
    Zawinąć i spiąć wykałaczkami.
    Panierować dwukrotnie w mące jajku i bułce tartej

  2. Smażyć na oleju na złoty kolor.

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maluszekk 18 czerwca 2013 To naprawdę wspaniale wygląda, bardzo apetycznie :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kacper1970 17 czerwca 2013 Ciekawa i smaczna odmiana kotleta De Volaille :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń