Do góry

Dania główne Przepis na:

Devolay z boczkiem, cebulka i serem.

Devolay z boczkiem, cebulka i serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 164

Dodano:

Odsłon: 791

Dziś robiłam to pierwszy raz i jestem zachwycona :)

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • jedna mała cebula
  • boczek pieczony 4 cienkie plasterki
  • Ser żółty w plastrach
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Masło lub olej do smarzenia
  • Sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi rozbij i posyp sola i pieprzem i odstaw na bok.

  2. boczek podsmaż na patelni z obu stron aż sie zarumieni nie dodając tluszcu zarumieniony odłóż na talerz, na tej samej paletki rozgrzej masło (ja zawsze używam Kasi do smarzenia i pieczenia) i podsmaż cebule posypując ja szczypta soli,

  3. na rozbite piersi piersi połóż poczek, cebule i ser. Zawiń wszystko razem i zaczep wykałaczkami żeby sie nie rozwalilo

  4. Rozbij jajko z odrobina wody obtocz mięsko w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na maśle na malym ogniu ze wszystkich stron.


    sMacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń