Do góry

Dania główne Przepis na:

Devolaye z serem i groszkiem

Devolaye  z serem i groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 437 Ocena: 4454

Dodano:

Odsłon: 297

Żółty ser i mrożony groszek idealnie nadają się jako farsz do tradycyjnych devolayów :)

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • groszek mrożony 4 łyżki
  • ser żółty 2 plastry
  • kucharek do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • jajo 1 szt
  • bułka tarta 4-5 łyżek
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piersi dokładnie umyć, osuszyć i naciąć robiąc kieszeń. Następnie przyprawić, "włożyć" groszek i żółty ser.

  2. Mięso opanierować w taki sposób, by nic w czasie smażenia z niego nie wypłynęło ;) Smażyć w głębokim tłuszczu na rozgrzanym oleju.
    Można podawać np. z sałatką jarzynową.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń