Do góry

Dania główne Przepis na:

Dewolaj z brokułami

Dewolaj z brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 19

Smaczny pomysł na "Dewolaj z brokułami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brokuła ugotuj w wodzie z solą oraz cukrem (gotuj bez przykrywki, aby nie stracił koloru). Odcedź, ostudź. Posiekaj natkę i koperek.

  2. Ugotuj ryż i odcedź. Kiedy ostygnie, wymieszaj go z jajkiem. Wsyp posiekaną natkę, koperek. Przypraw masę solą oraz pieprzem. Z tak przygotowanego ryżu ulep małe kulki. Obtocz je w jajku, bułce tartej i usmaż na oleju.

  3. Brokuły rozgnieć widelcem, przypraw solą, pieprzem. Mięso umyj, lekko rozbij. Posyp solą oraz pieprzem. Na każdy płat połóż trochę farszu z brokułów. Zwiń mięso w rulon, zepnij wykałaczkami.

  4. Kotlety zanurzaj w jajku, obtocz w sezamie. Smaż na gorącym oleju. Podaj z kulkami ryżowymi oraz surówką. Udekoruj listkami bazylii lub natki.

  5. Porcje 2, 65 min, Cena 3,40 zł, Kalorie 350 kcal

  6. Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic z Lidzbarka

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń