Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dewolaj z brokułami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34682
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34682
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Brokuła ugotuj w wodzie z solą oraz cukrem (gotuj bez przykrywki, aby nie stracił koloru). Odcedź, ostudź. Posiekaj natkę i koperek.
Ugotuj ryż i odcedź. Kiedy ostygnie, wymieszaj go z jajkiem. Wsyp posiekaną natkę, koperek. Przypraw masę solą oraz pieprzem. Z tak przygotowanego ryżu ulep małe kulki. Obtocz je w jajku, bułce tartej i usmaż na oleju.
Brokuły rozgnieć widelcem, przypraw solą, pieprzem. Mięso umyj, lekko rozbij. Posyp solą oraz pieprzem. Na każdy płat połóż trochę farszu z brokułów. Zwiń mięso w rulon, zepnij wykałaczkami.
Kotlety zanurzaj w jajku, obtocz w sezamie. Smaż na gorącym oleju. Podaj z kulkami ryżowymi oraz surówką. Udekoruj listkami bazylii lub natki.
<strong>Porcje 2, 65 min, Cena 3,40 zł, Kalorie 350 kcal</strong>
Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic z LidzbarkaŹródło: Takie jest życie