Do góry

Dania główne Przepis na:

Dewolaje z fasolką szparagową

Dewolaje z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 184

Dodano:

Odsłon: 649

Pyszne roladki z warzywną niespodzianką w środku.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy, usuwamy końce i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Ryż gotujemy, odcedzamy i doprawiamy curry.

  2. Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Jeśli jest gruby przecinamy w pół. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Oprószamy pieprzem i solą.

  3. Na każdy płat mięsa kładziemy plasterek sera i kilka strączków fasolki. zawijamy w rulony. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

  4. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy roladki na małym ogniu z każdej strony po kilka minut na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń