Do góry

Dania główne Przepis na:

Diabelskie roladki z żółto-zielonymi dodatkami

Diabelskie roladki z żółto-zielonymi dodatkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 283

Dodano:

Odsłon: 1063

Niebo (chociaż trochę piekło) w buźce ; ) Zdjęcia nie zdążyłam zrobić- głód zwyciężył ; >

Składniki

  • filet z piersi kurczaka, 1 większy
  • FASOLKA CZERWONA KONSERWOWA, 4 łyżki stołowe
  • Kukurydza słodka konserwowa, 2 łyżki stołowe
  • ostra papryka w proszku, duża szczypta
  • kurkuma, płaska łyżka
  • brokuł, 1 mały lub 1/2 dużego
  • Zioła, wg uznania
  • patyczki do szaszłyków
  • ryż brązowy, 50 g (1/2 torebki)
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy na 2 cieńsze płaty i obtaczamy w ziołach.

  2. Fasolkę rozgniatamy dokładnie widelcem, posypując ją papryką w proszku. Smarujemy tym nadzieniem płaty fileta, rolujemy je i spinamy patyczkami do szaszłyków. Przyrządzamy na parze, w naczyniu żaroodpornym w piekarniku lub (tak jak ja to uczyniłam) w mikrofalówce.

  3. Do garnka wsypujemy ryż, zalewamy szklanką wody. Po ok. 20 minutach dodajemy podzielony na różyczki brokuł i kukurydzę oraz kurkumę (dzięki niej brokuł ma żółtawy odcień po ugotowaniu). Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Odsączamy.

  4. Na talerzu układamy liść sałaty, na niego wykładamy ryż z warzywami oraz roladki. Polewamy całość łyżeczką oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron.

  5. Jemy! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń