Do góry

Dania główne Przepis na:

Diabelskie skrzydełka

Diabelskie skrzydełka

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28001

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Diabelskie skrzydełka"

Składniki

  • 12 skrzydełek kurczaka
  • 3/4 szklanki pikantnego keczupu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 papryczka chili (lub mielona ostra papryka)
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyj, osusz. Keczup wymieszaj z musztardą i przeciśniętym czosnkiem. Wlej sos sojowy. Dodaj drobno posiekane chili lub szczyptę ostrej papryki. marynaty wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.

  2. Powstałą marynatą zalej skrzydełka, przemieszaj, by dokładnie się pokryły. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Ułóż mięso na ruszcie. Piecz, obracając, około 45 minut. W trakcie pieczenia polewaj skrzydełka pozostałą marynatą.

  3. czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,30 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń