Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Diabelskie skrzydełka"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 308
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 281
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 308
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 281
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Składniki
Sposób przyrządzenia: Mąkę, sól, paprykę, pieprz czarny i cayenne wsypujemy do dużej torebki i energicznie potrząsamy do wymieszania się składników. Do głębokiego garnka wlewamy olej do wysokości 5 cm. Podgrzewamy do 180°C.
Do torebki wkładamy cztery kawałki kurczaka i potrząsamy, by przyprawy oblepiły mięso. Następnie ostrożnie wkładamy do garnka z rozgrzanym tłuszczem i smażymy, aż uzyskamy złoty kolor (około 12-15 minut). Wyjmujemy kawałki i układamy na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące, najlepiej z majonezem lub serowym dipem (przepis na stronie 25).Źródło: Świat Seriali