Do góry

Dodatki Przepis na:

Diablo pikantna salsa do chipsów

Diablo pikantna salsa do chipsów

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 910

Dodano:

Odsłon: 1183

Dziś polecam domową, pikantną salsę do chipsów. Wpis niezwykle krótki, ale jakże aromatyczny!

Składniki

  • 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę
  • 1 puszka pomidorów (u mnie pieczone)
  • kilka listków świeżej posiekanej kolendry
  • 1/3 cebuli posiekanej w drobną kostkę
  • 1 ostra papryczka np. jalapeno
  • sól do smaku
  • 1/3 posiekanej w kosteczkę zielonej papryki
  • sok z połowy limonki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce. Jeśli chcemy uzyskać naprawę pikantną salsę możemy pomidory zblendować z pestkami papryczki jalapeno. Jeśli nie przepadamy za kolendrą, można ją zastapić swieżo posiekaną natką pietruszki. Salsę odstawiamy na ok. godzinę, by smaki sie przegryzły.

    Diablo pikantna salsa do chipsów idealnie pasuje do chipsów z tortilli, lub tacos

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 października 2017 Wszystko, co pikantne biorę z zamkniętymi oczami. Nie ma to, jak ogień na języku :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń