Do góry

Dania główne Przepis na:

Dietetyczna papryczka.

Dietetyczna papryczka.

Autor: ostra_papryczka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 42

Dodano: 09.03.2010

Odsłon: 4484

Z racji tego, że jestem na dietce eksperymentuje z potrawami bez tłuszczu. Pomimo iż jest to portal kulinarny coś lekkiego na ząb też jest mile widziane:))

Składniki

  • Papryka czerwona, 1
  • pieczarki świeże, 10 sztuk
  • Fasolka szparagowa zielona mrożona, 2 garście
  • jajko surowe, 1
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę myjemy odcinamy "czapeczkę" nie wyrzucamy. Wydrążamy nasiona. Podgotowujemy w lekko osolonej wodzie ( odrobinkę). Gotujemy ( można w tym samym garnku co paprykę) fasolkę szparagową. Na teflonowej patelni z odrobiną wody dusimy pokrojone w talarki pieczarki. Również odrobinkę posolone. Po podgotowaniu składników. Pieczarki w miseczce mieszamy z surowym jajkiem (jajko zetnie pieczarki w trakcie pieczenia).

  2. Do podgotowanej papryki układamy na przemian pieczarki z jajkiem na to fasolkę szparagową, znowu pieczarki z jajkiem i znowu fasolkę. Następnie przygotowujemy żaroodporne naczynie wkładamy paprykę przykrytą czapeczką. Gdy zostanie pieczarek nic się nie marnuje polewamy na dno naczynia.

  3. Wkładamy na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 09 marca 2010 to musi być bardzo smaczne , nie tylko dla dtych co są na diecie :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń