Do góry

Desery Przepis na:

Dietetyczna szarlotka

Dietetyczna szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 74

Dodano:

Odsłon: 15846

PYSZNE I (CO NAJWAZNIEJSZE) DIETETYCZNE...

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Platki owsiane gorskie wsypujemy do garnuszka,zalewamy mlekiem i gotujemy okolo 15-20 min.Po ugotowaniu odstawiamy do przestygniecia.

  2. Jablka obieramy ze skorki,wykrawamy gniazda nasienne,kroimy w plastry.Do garnuszka wlewamy wode,wsypujemy przygotowane jablka,dodajemy cynamon i gotujemy okolo 15 min (czas gotowania zalezy od tego jaka mase jablek lubimy w szarlotce).Po uzyskaniu odpowiedniej masy pozostawiamy do perzestygniecia.

  3. Z bialek i cukru ubijamy pianke.

  4. Niewielka foremke wykladamy papierem do pieczenia.

  5. Do foremki wkladamy warstwami przestudzone platki,jabla i pokrywamy ubita pianka.

  6. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st.C

  7. Wkladamy foremke i pieczemy przez 30 min.

  8. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku do przestygniecia (okolo 30 min).

  9. Gotowe - SMACZNEGO.

  10. Szarlotke mozemy podawac na cieplo lub zimno,na sniadanie lub podwieczorek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 18 marca 2013 Wypróbuję Twoją wersję bo uwielbiam wszystko co z jabłuszkami,pozdrawiam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

WZ-tek 18 marca 2013 Bez przesady, zle tez nie wyglada . Nie filozofia jest podac badziewie pieknie wystrojone , a smaku zero. Ode mnie 5 teczka, bo ciasta z jablkami kocham nad wszystko.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elzbieta8960 17 marca 2013 Pomysł na 5 :) Mam pytanie: jak dużą foremkę miałaś ? Chciałabym zrobić więcej i zastanawiam się czy podwojenie ilości składników wystarczy na moją foremkę :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agamich77 17 marca 2013 Wypróbuję, brzmi apetycznie.Dodaję do ulubionych:-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń