Do góry

Przekąski Przepis na:

Dietetyczne i zdrowe ,,frytki''''

Dietetyczne i zdrowe ,,frytki

Autor: isabelle

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 36

Dodano: 29.01.2010

Odsłon: 9885

Jeżeli ktoś lubi frytki a wie, że są nie zdrowe może spróbować ważywnych frytek, które są smaczne i proste

Składniki

  • ok. 30 plasterków cukini
  • olej ryżowy lub lniany,
  • sól
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Olej podgrzej na patelni (najlepiej ryżowy lub lniany bo zawiera on dużo kwasów omega i witamin), wrzuć plasterki cukini i piecz do 5 minut, po upieczeniu odsącz i lekko posól. Takie frytki nadają się do mięs, rym i jako przystawki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Doska 16 kwietnia 2012 Ja cukinie kroje na ćwiartki (oczywiście młodą) posypuje sola i ziołami prowansalskimi, smaruję odrobina oleju(można skropić octem balsamicznym) i smaże na patelni grillowej. Równie pyszne a bardziej fit

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monia_i_ania 23 lutego 2010 uwielbiam cukinię, tak przyrządzone talarki cukinii jadam zamiast ziemniaków, super sprawa, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kobra6 30 stycznia 2010 Oleju lnianego używa się na zimno!Gorący traci swoje wartości odżywcze:):):Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń