Do góry

Dania główne Przepis na:

dietetyczne mielone z warzywami

dietetyczne mielone z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 755

Dodano:

Odsłon: 15705

lekkie, łatwe w przygotowaniu, dietetyczne, zdrowe, pożywne

Składniki

  • mielone wołowe lub drobiowe, 0,5 kg
  • cebula, 2 szt
  • papryka zielona, czerwona lub żółta, 0,5 szt
  • fasola szparagowa (mrożona0, 0,5 paczki
  • pomidory w puszcze, ok. 0,5 puszki
  • przyprawy: sól, zioła prowansalskie, papryka ostra, vegetta, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do rozgrzanego garnka wrzucamy pokrojoną cebulę (nie używamy żadnej oliwy czy innego tłuszczu), natychmiast wrzucamy uformowane w drobne kuleczki mięso mielone. Przyprawiamy ziołami, papryką ostrą i vegettą.

  2. Kiedy mięso się przysmaży, dodajemy fasolę szparagową i liść laurowy, podlewamy niewielką ilością wody. Kiedy fasola zmięknie dodajemy obraną i pokrojoną paprykę i pomidory w puszcze, jeszcze chwilę dusimy potrawę pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając. Jeśli lubimy ryż, makaron, ziemniaki, kaszę też dobrze smakuje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń