Dania główne Przepis na:
dietetyczne mielone z warzywami

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 864
Dodano: 13.02.2010
Odsłon: 16588
Składniki
- mielone wołowe lub drobiowe, 0,5 kg
- cebula, 2 szt
- papryka zielona, czerwona lub żółta, 0,5 szt
- fasola szparagowa (mrożona0, 0,5 paczki
- pomidory w puszcze, ok. 0,5 puszki
- przyprawy: sól, zioła prowansalskie, papryka ostra, vegetta, do smaku
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
do rozgrzanego garnka wrzucamy pokrojoną cebulę (nie używamy żadnej oliwy czy innego tłuszczu), natychmiast wrzucamy uformowane w drobne kuleczki mięso mielone. Przyprawiamy ziołami, papryką ostrą i vegettą.
-
Kiedy mięso się przysmaży, dodajemy fasolę szparagową i liść laurowy, podlewamy niewielką ilością wody. Kiedy fasola zmięknie dodajemy obraną i pokrojoną paprykę i pomidory w puszcze, jeszcze chwilę dusimy potrawę pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając. Jeśli lubimy ryż, makaron, ziemniaki, kaszę też dobrze smakuje.
Komentarze do przepisu (0)