Do góry

Zupy Przepis na:

Dietetyczne pulpety

Dietetyczne pulpety

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 16080

Dodano:

Odsłon: 2748

Pyszna, lekka, a zarazem sycąca zupa z pulpetami. Prosta w przygotowaniu, a i niedroga. Przepis na tę potrawę pochodzi z gazety "Przepisy czytelników" przesłany przez Pana Mariusza Kosmala. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam tę gazetę można tam znaleźć wiele fantastyczny przepisów z różnych regionów Polski, a co dla mnie najważniejsze sprawdzonych.

Składniki

  • 1 jajko
  • 400 g mięsa mielonego z indyka
  • 2 łyżki mąki
  • około 30-40 dag brokuła (u mnie mrożony)
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 duża marchew
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą oraz mąką.

  2. Z gotowej masy formujemy niewielki kulki.

  3. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuła dzielimy na różyczki i wrzucały do garnka razem z marchewką i kasza jaglaną. Zawartość garnka zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 5 minut. Następnie do wywaru warzywnego wrzucamy pulpety. Całość gotujemy około 30 minut na wolnym ogniu. Na końcu zupę doprawiamy sola i pieprzem Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń