Do góry

Przekąski Przepis na:

Dip szpinakowy

Dip szpinakowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 845

Nie da się go zepsuc! Bardzo nieskomplikowany.

Składniki

  • mrożony szpinak- całe liscie, 500 g
  • zupa cebulowa z torebki, 1 szt
  • gęsta smietana, 1 opak.(200 g)
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowac w mniejszej ilosci niż na opakowaniu zupę cebulową.Ostawic do ostudzenia.

  2. Szpinak zamrożony dusic przez około 15 min. w małej ilosci wody. Odsączyc po ostygnięciu z wody i pokroic w duże kawałki.

  3. Szpinak wymieszac z zupą cebulową, dodac smietanę i przyprawic solą do smaku.

  4. Dobrze smakuje na ciepło, na zimno, jako "surowka" do obiadu i naturalnie z dodatkiem swieżego, chrupiącego pieczywa do kolacji!!!

  5. Aha! Swietnie nadaje się do zamrożenia(jesli cos zostanie:-))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń