Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy do dan z jagnieciny i dziczyzny
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 51
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 118
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 39
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 51
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 118
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 39
Składniki
Baklazany nakluwamy widelcem w kilkunastu miejscach.Ukladamy na blasze w rozgrzanym piekarniku do 200C.pieczemy az skora bedzie mocno przypieczona a baklazan miekki. Przekrawamy na pol i wybieramy miazsz.Na patelni rozgrzewamy oliwe ,wrzucamy miazsz i smazymy przez okolo 5 min,Nakladamy do wysokiego naczynia dodajemy wycisniety sok z cytryny oraz czosnek.Zmiksuj na gladka mase po czym dodaj jogurt sol i pieprz jeszcze raz zmiksuj .