Do góry

Desery Przepis na:

Domowa czekolada

Domowa czekolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 2828

No cóż, może nie smakuje identycznie jak ta ze sklepu, ale na prawdę jest pyszna.

Przygotowanie

  1. mleko, cukier i cukier wanilinowy gotować na wolnym ogniu ok 15 minut. Po zestawieniu z ognia dodać margarynę, gdy się rozpuści dodać kakao i mleko w proszku. Wymieszać.

  2. Uwaga! miesza się ją na prawdę ciężko, trzeba się do tego dobrze przygotować:).

  3. Po wymieszaniu otrzymujemy ciągnącą się, brązową masę. Można ją wylać na jakiś półmisek, wyłożony folią, albo wysmarowany lekko tłuszczem. Przechowywać w chłodnym mielscu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń