Do góry

Desery Przepis na:

domowa frużelina

Przepis dnia 2011-03-29
domowa frużelina

Autor: tota

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 518

Dodano: 26.03.2011

Odsłon: 12867

w sieci natrafiłam na wspaniały przepis na frużelinę. Jest tak dobry, że postanowiłam go puścić dalej w świat. Na forum gazety podaje go Limba.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. podgrzewać w garnuszku wiśnie wraz z cukrem, do momentu aż cukier się rozpuści (nie dopuścić do zagotowania się!)

  2. rozpuścić w 3 łyżkach wody mąkę ziemniaczaną

  3. żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody

  4. do wiśni dodać rozpuszczoną mąkę i żelatynę, chwile jeszcze podgrzewać mieszając.

  5. po ostygnięciu masa ma taka żelową konsystencję idealną do gofrów, czy innych deserów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń