Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka razy w roku robimy domowe wędliny. Są smaczne a przede wszystkim tańsze niż w sklepach.
...ale pyszny.
Odsłon: 754
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 653
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 391
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 206
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5162
...ale pyszny.
Odsłon: 754
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 653
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 391
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 206
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5162
Składniki
Mięso z boczkiem umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w długie pasy tak, by można je było bez problemu włożyć do maszynki i zmielić.
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać i natrzeć mięso oraz boczek. Odstawić w chłodne miejsce na 48 godzin. Po tym czasie mięso z boczkiem wypłukać pod bieżącą wodą, ułożyć w dużym garnku i zalać świeżą wodą (około 20 litrów) na 6 godzin. Zmielić. Dodać 4 główki czosnku, 5 łyżek majeranku, 4 dag pieprzu ziołowego i 4 dag pieprzu prawdziwego, 2 dag ziaren jałowca. Jałowiec i prawdziwy pieprz rozgnieść w moździeżu. Długo wyrabiać mięso z przyprawami. Nadziewać. Wędzić przez 2 godziny drewnem z jabłoni.