Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowa Passata Pomidorowa (Przecier)

Domowa Passata Pomidorowa (Przecier)

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2327

Dodano:

Odsłon: 3504

Sezon pomidorowy w pełni. Zapasy na zimę w 50% normy:). dziś passata pomidorowa z dodatkiem czosnku niedźwiedziego.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory myjemy, kroimy na ósemki.
    Miksujemy w robocie kuchennym do uzyskania gładkiej masy.
    Przelewamy do garnka.
    Gotujemy ok. 1,5 do 2 godzin na średnim ogniu co jakiś czas mieszając do momentu zniwelowania tworzącej się piany.
    Im dłużej gotujemy tym konsystencja będzie bardziej gęsta.
    15 min przed końcem gotowania dodajemy sól, pieprz cukier i czosnek niedźwiedzi w zależności od upodobań.

  2. Przelewamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy ok 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 14 września 2016 My też takie przetwory robimy, z tym że u nas nazywają się przecierem pomidorowym :) ale smak ten sam Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń