Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon pomidorowy w pełni. Zapasy na zimę w 50% normy:). dziś passata pomidorowa z dodatkiem czosnku niedźwiedziego.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 141
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 141
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ósemki. Miksujemy w robocie kuchennym do uzyskania gładkiej masy. Przelewamy do garnka. Gotujemy ok. 1,5 do 2 godzin na średnim ogniu co jakiś czas mieszając do momentu zniwelowania tworzącej się piany. Im dłużej gotujemy tym konsystencja będzie bardziej gęsta. 15 min przed końcem gotowania dodajemy sól, pieprz cukier i czosnek niedźwiedzi w zależności od upodobań.
Przelewamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy ok 15 min.