Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na prostą w przygotowaniu, smaczną pastę jajeczną, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 320
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 320
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Papryczki chili oczyszczamy z pestek, kroimy w drobną kostkę i zalewamy mlekiem, aby pozbyć się nadmiaru ostrości i nadać im delikatności. Odstawiamy je na chwilę. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Do miseczki wkładamy pokrojone w kostkę 2 jajka i dwa żółtka, serek twarogowy, ocet jabłkowy, 4 łyżki mleka i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę.
Pozostałe białka z dwóch jajek kroimy w drobną kostkę i dodajemy je do powstałej masy razem z pokrojoną drobno rzodkiewką, posiekaną natką pietruszki, odciśniętymi z mleka papryczkami chilli, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem trzcinowym oraz dosypujemy szczyptę kurkumy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Życzę smacznego!