Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza domowa tortilla.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 740
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1863
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 740
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1863
Składniki
Wykonanie: Zmieszać obie mąki, wlać letnią wodę, posolić i wyrobić ciasto aż stanie się elastyczne (wyrabiać około 15 minut) następnie ciasto zgnieść w kulę i odstawić na 15 minut.
Gotowe ciasto podzielić na 16 równych kawałków, uformować małe kulki, rozwałkować na placki..
Piec z dwóch stron na suchej patelni, po upieczeniu przechowywać w płóciennym woreczku