Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowa wędlina - pieczony filet z indyka

Domowa wędlina - pieczony filet z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 3357

Dodano:

Odsłon: 5684

Domowa wędlina - pieczony filet z indyka

Przygotowanie

  1. Z podanych składników przygotować marynatę mieszając w miseczce wszystkie składniki

    Filet z indyka włożyć do marynaty a następnie przełożyć do woreczka lub rękawa do pieczenia.

    ( Jeśli marynata wam została wlać również do woreczka z indykiem).

    Odstawić do lodówki na całą noc.

    Następnego dnia piec 35 minut w temperaturze 180 stopni a następnie kolejne 10 minut piec rozcinając woreczek do pieczenia.

    Jeśli użyjecie większego kawałka mięsa ok 1 kg. należy zwiększyć czas pieczenia ok. 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń