Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina - pieczony filet z indyka
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3286
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3286
Składniki
Z podanych składników przygotować marynatę mieszając w miseczce wszystkie składniki Filet z indyka włożyć do marynaty a następnie przełożyć do woreczka lub rękawa do pieczenia. ( Jeśli marynata wam została wlać również do woreczka z indykiem). Odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia piec 35 minut w temperaturze 180 stopni a następnie kolejne 10 minut piec rozcinając woreczek do pieczenia. Jeśli użyjecie większego kawałka mięsa ok 1 kg. należy zwiększyć czas pieczenia ok. 15 minut.