Do góry

Śniadania Przepis na:

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 2508

Dodano:

Odsłon: 18525

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. - Schab myjemy i czyścimy i marynujemy w mieszance przyprawach (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, majeranek) z dodatkiem oleju.

    - Wkładamy do lodówki na 12 godzin.

    - Zagotowujemy litr mleka. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie.

    - Do zagotowanego mleka dodajemy schab i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę. Mieszamy od czasu do czasu aby mięso nie przywarło do garnka.

    - Po godzinie zdejmujemy z gazu ale schab pozostaje w mleko do całkowitego wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 22 lutego Schabik wyjęty z zamrażarki - jutro robię,a w sobotę - zajadamy. Wspaniały przepis. Wiem co jem. Dzięki:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 lutego Idealna wędlina na kanapki, czy też do sałatki warzywnej, pycha :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń