Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z budyniem to moje ulubione kruche ciastka z dzieciństwa. Do dziś pamiętam smak pysznego, kruchego ciastka i słodkiego budyniu. Kruche babeczki z budyniem powstały , gdyż pewnego dnia miałam zbyt dużo ciasta kruchego, które mi zostało po zrobieniu innego ciasta. Jak się okazało kruche babeczki z budyniem nie zabierają dużo czasu. Samo zrobienie i pieczenie zajęło mi w sumie około godziny. W efekcie cała moja rodzina zajadała się pysznymi domowymi babeczkami czym z najlepszych cukierni.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Z mąki, żółtek, cukru pudru i masła zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Wałkujemy. Foremki na babeczki smarujemy masłem i obsypujemy bułką. Z ciasta wykrawamy koła wielkości foremek. Obklejamy ciastem formy. Gotowy budyń w proszku zalewamy wodą. Mieszamy, aż zgęstnieje. Do każdej babeczki wkładamy po łyżeczce budyniu. Z pozostałego ciasta wykrawamy koła wielkości foremek i układamy je na budyniu. Sklejamy brzegi. Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut. Ciasto musi się zarumienić. Studzimy. Możemy obsypać cukrem pudrem.