Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe bułki z farszem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1424
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 401
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1424
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 401
Składniki
Pieczarki obierz, pokrój na kawałki. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, usmaż.
Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw do smaku. Usmaż na oleju. Drożdże rozetrzyj z cukrem i mlekiem. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn wyrośnie, wsyp mąkę, posyp solą, wlej łyżkę oleju. Wyrób elastyczne ciasto.
Uformuj nie- wielkie okrągłe bułeczki. Każdą dokładnie posmaruj keczupem. Ułóż pieczarki z cebulą, kurczaka i pokrojoną na nieduże kawałki paprykę. Bułeczki ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie