Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowe chipsy

Domowe chipsy

Autor: nikola2005

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 4361

Dodano: 10.08.2013

Odsłon: 11529

Ulubiona przekąska dzieci ;)

Składniki

  • 4-5 ziemniaków
  • olej do smażenia
  • przyprawy: sól, papryka, przyprawa do grzanek złocistych Kamis
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić na jak najcieńsze plastry, najlepiej robi się obieraczką do warzyw.
    Zalać zimną wodą i tak kilka razy żeby wypłukać nadmiar skrobi.

  2. Plastry ziemniaków wykładamy na chwilę na durszlak aby odsączyć nadmiar wody, następnie układamy na ściereczce kuchennej plaster po plasterku można przykryć kolejną ściereczką i pozostawiamy na około 15min.

    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Gotowe chipsy wyjąć łyżką cedzakową i chwilkę odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

  3. Na koniec posypać ulubionymi przyprawami i można zajadać się domowymi chipsami :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aneczka0413 25 lutego 2014 Faktycznie bardzo dobry przepis, chipsy wyszły bardzo smaczne i od razu znikały z miski:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń