Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, owocowe - można się od niego uzależnić :) Jest po prostu doskonałe. Robi się je szybko – pomimo, że ciasto trzeba zagnieść. Jest słodkie, wilgotne, dzięki owocom i słodkie – jak dla mnie ciasto idealne!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 276
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 276
Składniki
Składniki ciasta zagniatamy (margaryna zimna). 2/3 ciasta wykładamy na prostokatną blachę wyłożoną papierem do pieczenia (ciasto trochę się klei do rąk, dlatego ręce oprószam mąką). Na górę układamy połówki śliwek - skórką do dołu. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę, dodajemy 2 łyżki mąki, miksujemy i wykładamy na śliwki. Na pianę rwiemy kawałki pozostałego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach 45 minut. Posypujemy cukrem pudrem.