Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe czekoladki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Gorzką czekoladę połam na drobne kawałeczki, umieść w misce. Miskę ustaw w większym naczyniu z gorącą wodą. Mieszając, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (kuwerturę przygotuj według przepisu na opakowaniu).
Kremówkę wlej do rondelka, doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia. Dodaj masło. Mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do przestudzenia, a następnie wlewaj porcjami do rozpuszczonej czekolady. Wymieszaj.
Masę przełóż do worka cukierniczego. Przygotuj malutkie papilotki. Napełnij je masą czekoladową. Na każdej porcji ułóż jedną czereśnię lub wiśnię maraschino, lekko wciśnij. Foremki ustaw na tacce. Wstaw do lodówki na noc, aby czekoladki zastygły.
Czas 40 min; porcja – 140 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety