Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowe delicje

Domowe delicje

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1219

Dodano:

Odsłon: 23681

Bardzo szybki deser. Pamiętam jak takie delicje robiła mi moja babcia. Pozdrawiam ją, bo czasem tu zagląda.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jeden biszkopt smarujemy dżemem, nakrywamy drugim. To samo robimy z resztą.

  2. Nutellę przekładamy do miseczki, i rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej.

  3. Polewamy biszkopty, i odstawiamy w chłodne miejsce do przestygnięcia. (Ten krok jest zdecydowanie najtrudniejszy i rzadko czekam aż przestygną)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 20 stycznia 2010 Ale pamiętajmy, że Nutella robi się rzadsza po podgrzaniu. Pozdrawiam. A same ciastka to świetny pomysł.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

trele-morele 15 stycznia 2010 myslę, ze lepiej byłoby je wtedy zanurzać w gorącej polewie czekoladowej jak do tortów albo w rozpuszczonej czekoladzie, nutella jest za gęsta do tego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 15 stycznia 2010 Świetny pomysł na nagłą zachciankę, A gdyby tak całe zanurzyć w nutelli?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń