Do góry

Desery Przepis na:

Domowe delicje

Domowe delicje

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 31158

Niezależnie od sposobu pochłaniania tych łakoci smak zawsze pozostaje ten sam....

Składniki

  • biszkopty, ok 30 sztuk
  • galaretka owocowa, 1 opakowanie
  • polewa czekoladowa, 1 opakowanie
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretke rozpuscic w 1 szkalnce wody , wstawic do lodowki by nieco stezala.

  2. Rozłożyć ciastka na papierze pergaminowym bądź foli aluminiowej, nakładając łyżeczką stężałą galaretka, zalewać ostudzana ale płynną jeszcze polewa.

  3. Wstawic do lodowki na ok 1godz. Smacznosci

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetpak 01 lutego 2015 Nie rozumiem - czym wszyscy tu się zachwycają? Kawałkiem biszkopta polanym galaretką? Rzeczywiście, mistrzostwo kulinarne! Phi...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Madzia78 13 lipca 2011 Wygląda super :), napewno wypróbuje, a narazie przepis ląduje w moim notesie z przepisami :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pluma 21 sierpnia 2010 No coz,przyznam sie ze uzylam gotowej- skoro mialo byc szybko i slodko...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beba 20 sierpnia 2010 A ta domowa polewa to jakie proporcje. Jestem fanką czekolady, ale żadna z moich polew nie jest taka twarda, a ta wyglada na bardzo stabilną

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 10 sierpnia 2010 Takim łasuchom jak ja takich pyszności w ogóle nie powinno się pokazywać... Super przepis i wykonanie.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pluma 10 sierpnia 2010 formę( silikonowa) wysmarowałam tłuszczem- margaryna a na to włożyłam ciastka z galaretka(galaretka zastygła już na ciastkach na amen:)) Z silikonowej formy nie trudno wyjąć jakiekolwiek ciasto- po prostu wyciskasz je jak drażetki :) Sposob szybki i nie drogi. Jesli nie posiada sie takowej formy to mozna spokojnie( jak juz pisalam) poukładać ciastka na folii na to galaretka i czekolada- tyle ze galaretka powinna byc dobrze zsiadnieta na ciastkach. Zachecam do wyrobu, to nie takie skomplikowane jak moze sie wydawac. Powodzenia.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 10 sierpnia 2010 Wlałaś czekoladową polewę a na to włożyłaś ciasta z galaretką - czyli odwróciłaś ciastka galaretką do spodu? I się trzymała ? A jak czekolada zastygła to jak wyciągnęłaś ciastko z formy? Czy po prostu "maczałaś" ciastka w polewie ? Byłoby super robić takie coś w domu, ale dla mnie to chyba jednak za trudne i zbyt pracochłonne ;) Ale z chęcią spróbowałabym takich domowych delicji :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pluma 09 sierpnia 2010 Ja uzylam formy do pieczenia babeczek- mufinek-wlalam czekoladowa polewe a na to wlozylam ciastka z galaretka i wzorek sie sam pojawil- ale z braku czegos takiego folia lub pergamin zdaja egazmin znakomicie. Polewa jest wlasnej roboty (miala byc gorzka czekolada a wyszla mleczna- coz male psikusy czasem sie zdazaja w kuchni:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 09 sierpnia 2010 super pomysł, całkiem jak sklepowe:), nawet ten czekoladowy wzorek

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń