Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 128
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 29
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 128
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 29
Składniki
Do letniego mleka dodać drożdże i cukier, poczekać aż wyrośnie. Masło rozpuścić i przestudzić.
Po wyrośnięciu drożdży dodać do mąki z solą,wymieszać dodać masło i wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na cienki placek ( dla ułatwienia można sobie podzielić go na 3 części ). Parówki zawijać w prostokąty. Piec ok. 25 min w 150 st. Można podawać na ciepło z sałatką i jakimś sosem lub na zimno.