Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowaliśmy przepis na klasyczne kluski z ziemniaków, bez dodatku jajka. Ich przygotowanie nie jest trudne a smakują wyśmienicie. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 171
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 171
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w solonej wodzie do miękkości około 25 minut Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez prasę i solimy łyżeczką soli Do masy dodajemy mąkę ziemniaczaną (więcej mąki przy wodnistych zmienikach)
Masę wyrabiamy przez około 5 minut Wyrobione ciasto dzielimy na mniejsze porcje i formujemy z nich kulki okrężnymi ruchami Gotowe kluski wkładamy do wrzącej wody i gotujemy około 10 minut