Do góry

Desery Przepis na:

Domowe krówki

Domowe krówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 72

Dodano:

Odsłon: 493

Można zrobić własnoręczne krówki, zamiast kupować je w sklepie.

Składniki

  • 300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 150 g cukru
  • 1/3 kostki masła
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać w garnku, doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gdy masa zgęstnieje i zmieni kolor na beżowy, zdjąć garnek z ognia i ucierać kilka minut. Gęstniejącą masę wylac do foremki wyłożonej folią aluminiową, odstawić do zastygnięcia. Pokroić na kawałki nożem posmarowanym olejem, cukierki zawinąć w celofan.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń