Do góry

Śniadania Przepis na:

Domowe musli

Domowe musli

Autor: parabuch

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 05.09.2011

Odsłon: 1987

Zdrowe, lekkie, niskokaloryczne, łatwe w przygotowaniu

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na prostokątną blachę Ona wylewa olej i wysypuje płatki owsiane oraz słonecznik, mieszając zapalczywie, by tłuszcz ozłocił je równomiernie.

  2. Ona wstawia do pieca i zabiera się za dodatki. Najchętniej sięga po pokrojone drobno rodzynki (czasem morele) oraz słonecznik (świetnie sprawdzają się też orzechy, migdały i kokos). Piecze ok. 25 min.

  3. Pod koniec Ona dorzuca rodzynki i dolewa miód (czasem przygotowuje też musli bez miodu, który dodaje bezpośrednio ja jogurt, jeśli akurat ma na to apetyt).

  4. Ona zagląda raz na jakiś czas do piekarnika niczym Baba Jaga do pieca. W płatkach miesza, by upiekły się równo, a nie jedynie osmoliły jak noc czarownicy. Dosypuje cynamon.

  5. Pod koniec dorzuca rodzynki i dolewa miód (czasem przygotowuje też muesli bez miodu, który dodaje bezpośrednio ja jogurt, jeśli akurat ma na to apetyt). Zostawia do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń