Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe tortille z łososiem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Wszystkie ciasta mieszamy. Mikstura powinna mieć konsystencję ciasta na naleśniki. Ciasto wlewamy na dużą patelnię do smażenia bez tłuszczu. Rozprowadzamy okrężnymi ruchami. Kiedy ciasto się zetnie i lekko zarumieni, przewracamy na drugą stronę i dosmażamy.
Łososia kroimy w cienkie paseczki lub w większą kostkę. Serek, majonez i chrzan mieszamy na sos. Seler tniemy w talarki, a oliwki na połówki.
Sosem serowym smarujemy tortille, na sos wykładamy umytą sałatę, rybę i warzywa. Zwijamy w rożki i podajemy.
Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej sztuki około 4,50 zł.
Wartość odżywcza jedne j sztuki 205 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 10 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia