Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe wstążki z rybą i sosem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Filety umyj, osusz, po czym dopraw solą oraz pieprzem. Usmaż rybę z obu stron na rozgrzanym oleju.
Mąkę wsyp na gorącą patelnię z dodatkiem masła, wlej mleko i wymieszaj. Gdy sos zgęstnieje, dodaj sok i skórkę z cytryny, kapary oraz drobno posiekaną bazylię. Dopraw całość solą i pieprzem.
Mąkę wymieszaj z rozmąconym jajkiem, 2 żółtkami i wodą. Gotowy placek rozwałkuj, po czym wytnij paski o szerokości 1 cm.
Tak przygotowany makaron gotuj w osolonym wrzątku ok. 5 minut.
Rozłóż go na talerze, umieść na nim rybę i polej całość sosem z kaparami. Danie udekoruj plasterkami cytryny.Źródło: Telemax