Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowe, zdrowe frytki z pieca

Domowe, zdrowe frytki z pieca

Autor: facetzprzepisem

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 101

Dodano: 13.11.2017

Odsłon: 7195

Dziś kolejny przepis „zrób to sam w domu”, bo to co domowe, jest smaczne, zdrowe i daje satysfakcję. Po domowej kostce rosołowej, przepisie na jajko na miękko, domowej musztardzie i własnoręcznie przygotowanym sosie słodko-kwaśnym, czas na przepis na domowe frytki. Przepadam za frytkami, im coś nam bardziej smakuje, tym bardziej jest niezdrowe. Jak połączyć ogień z wodą? Zdrowe i pyszne frytki istnieją, i są całkiem łatwe do samodzielnego przyrządzenia. Przepis na nie jest prosty, jak… frytka. Zatem, do dzieła!

Składniki

  • 1 kg ziemniaków, obranych i opłukanych
  • 5 szczypt suszonego oregano
  • 5 łyżeczek oliwy extra virgin
  • Pieprz
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni.

  2. Ziemniaki pokroić w równe słupki, osuszyć papierowym ręcznikiem i wrzucić do miski.

  3. Do miski dodać pozostałe składniki (oregano, oliwa, sól, pieprz), i dokładnie wymieszać frytki, tak aby były obtoczone w oliwie.

  4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyć frytki.

  5. Piec w 220 stopniach przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń