Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowego kiszenia kapusta z marchwią.

Domowego kiszenia kapusta z marchwią.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1406 Ocena: 17964

Dodano:

Odsłon: 968

Kiszona, domowa kapusta z marchwią. Idealna jako dodatek na surówki do drugich dań, oraz na zupę.

Składniki

  • kapusta 3,1 kg
  • marchew 3 szt. duże
  • kminek 3 łyżeczki
  • sól 3 łyżki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek, sól i dobrze mieszamy ugniatając. Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy. Wkładamy ścisło do wyparzonego kamiennego garnka, ugniatamy i przykrywamy talerzykiem, przyciskamy słoikiem litrowym z wodą. po 5-7 dniach kapusta jest dobra do jedzenia. Ukiszoną kapustę możemy przełożyć do 3 słoików i przetrzymywać w lodówce.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń