Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy budyń bardzo łatwo zrobić. Wystarczy kilka składników, które zazwyczaj każdy posiada w swojej kuchni.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 115
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5101
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32714
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 359
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 282
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 115
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5101
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32714
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 359
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 282
Składniki
Wykonanie budyniu; 2 szklanki mleka gotujemy z masłem i cukrem. W pozostałym mleku mieszamy żółtka i mąkę ziemniaczaną. Na gotujące mleko z cukrem i masłem wlewamy rozrobione mleko z mąką i żółtkami. Mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze około pół minuty. Zrobienie tapioki; Torebki herbaty wrzucamy na gotującą się wodę. Gdy puszczą esencję, wyjmujemy i wsypujemy suchą tapiokę. Gotujemy na małym ogniu, aż zrobi się przeźroczysta. Pod koniec dopiero dodajemy cukier. Przelewamy na sitku zimna wodą.