Do góry

Śniadania Przepis na:

Domowy chleb

Domowy chleb

Autor: sentinel

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 148

Dodano: 20.02.2010

Odsłon: 2700

Zapach dzieciństwa i ten smak:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże, barszcz i cukier rozrobic i pozostawic do wyrośnięcia. jak wyroscie ( ok 15 - 20 min) dodac make pszenna, razowa sol i wode. Wymieszac. Piekarnik rozgrzac do 250 stopni i piec w tej temperaturze 10 min. Potem tem. zmniejszyc do 200 stopni i piec 50 minut.

  2. Do ciasta chlebowego mozemy dodac wedle naszych upodoban pestki dyni, slonecznika zarodki zboz:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sentinel 14 marca 2010 Ja chlebek pieke w dlugiej waskiej brytwance co do barszczu to szczerze powiem ze w supermarkecie nie kupowalam, ale mysle ze jezeli juz jakis kupowalas i masz wyprobowany to takowy dodaj:). Zycze smaczenego:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 12 marca 2010 a i jeszcze jedno w czym upiec ten chleb???? ile go wyjdzie z tej porcji??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 12 marca 2010 a jezeli chcialabym kupic barszcz w supermarkecie to jaki polecasz???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sentinel 22 lutego 2010 Tak, barszcz jest zamiast zakwasu i najlepiej jak by byl dobrej jakosci. Czasem takie barszcze mozna kupic w piekarniach i te wedlug mnie sa najlepsze:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 22 lutego 2010 to bardzo ciekawe, czyzby barszcz bialy byl zamiast robienia zakwasu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń