Do góry

Śniadania Przepis na:

Domowy chleb z przepisu Lubella

Domowy chleb z przepisu Lubella

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 915

Dodano:

Odsłon: 6990

Zdecydowalam sie upiec chleb z gotowej pelnoziarnistej maki Lubella 3 zboza. Jestesmy zachwyceni tym wypiekiem. W sklad przygotowanej maki wchodzi : maka pelnoziarnista pszenna, zytnia i orkiszowa. Chleb przygotowywuje sie w ekspresowym tempie:)

Składniki

  • 1kg maki pelnoziarnistej Lubella 3 zboza
  • 2 czubate lyzeczki soli
  • 5 dag swiezych drozdzy
  • 700 ml chlodnej przegotowanej wody
  • ulubione dodatki: pestki dyni, slonecznika, otreby itd
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Chleb przygotowujemy wedlug przepisu podanego na opakowaniu.
    Drozdze rozpuszczamy w wodzie. Pozostale skladniki laczymy ze soba i dodajemy do nich rozpuszczone drozdze. Mozemy tez dodac nasze ulubione dodatki. Zagniatamy wszystko na jednolita mase i pozostawiamy na ok 15 min w cieple. Po tym czasie ciasto wykladamy na wylozona papierem blache, mozemy tez uformowac mniejsze bochenki. Pozostawiamy w cieple na ok godzine, az ciasto podwoi swoja objetosc. Wierzch ciasta mozemy zwilzyc woda i posypac ulubionymi dodatkami : slonecznikiem, sezamem itd. Ciasto wkladamy do nagrzanego do 220 stopni pieca i pieczemy ok 35 min.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 20 lutego 2014 robiłam parę razy wypieki z tej mieszanki, potwierdzam, zawsze się udają i są pyszne :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 20 lutego 2014 Super, wygląda rewelacyjnie, biorę do zrobienia :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń